Sekiz kişi şehit olmuştu… Hain saldırıda cezalar onandı

Diyarbakır-Batman karayolu üzerindeki Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Müdürlüğüne 15 Ağustos 2016 günü PKK’lı teröristler bomba yüklü kamyonla saldırı düzenlemiş olayda polisler Siraç Balpetek, Yakup Kılınç, Salih Zengin, Nazif Kaplan, Ahmet Gülbahar, 5 yaşındaki oğlu Hüseyin Utku Gülbahar ile Mehmet Sarı ve Mehmet Kılıç şehit olmuş 46 kişi yaralanmıştı.

Patlamanın etkisiyle 4 katlı bina 5 saniye içinde yerle bir olurken, olay yerinde 9 metre derinliğinde bir çukur oluşmuştu. Hain saldırının faili oldukları gerekçesiyle Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 8 sanıklı dava Yargıtay 3. Ceza Dairesince kesin hükme bağlandı.

UZAKTAN KUMANDAYLA PATLATILDI

Yargıtay, bombalı saldırının bir kamyon ile yapıldığını, çevreye saçılan araç parçaları arasında bulunan aracın şasi numarasından kamyonun çalıntı olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Yol kesen teröristlerin gasp ettikleri bir kamyonu kırsal alana götürüp burada bomba ile yükledikleri ve uzaktan kumandayla patlatılmaya hazır hale getirdikten sonra sanık Faysal Çiçek’in bombalı saldırının ilk aşamasından itibaren emniyet binası önüne getirildiği ana kadar saldırının içinde yer aldığı ifade edildi. Bomba yüklü kamyonun emniyet binası önüne getirildiğini, aracı kullanan teröristin araçtan inip kaçmasıyla bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığına dikkat çekti.

Yargıtay, tutuklu sanık Faysal Çiçek’in ülke birliğini ve bütünlüğünü bozmaktan 1 kez, kişiyi yerine getirdiği kamu görevinden dolayı öldürmek ve kasten öldürme suçlarından 8 kez olmak üzere toplamda 9 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 359 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasının usul ve yasaya uygun olduğunu belirtti.

DİĞER SANIKLARLA İLGİLİ HÜKÜMLERE DE ONAMA

Yargıtay delillerin hukuka uygun elde edildiğini yerel mahkeme kararında bir isabetsizlik görülmediğinden hükmün oy birliğiyle onanmasını kararlaştırdı.

Yargıtay örgüt üyeliği suçundan 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırılan Naşit Kaya ile 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırılan Mehmet Sarı’yla ilgili de mahkûmiyet kararları ile delil yetersizliğinden 3 sanığa verilen beraat kararlarını da onadı.

HELALLİK ALMAYA GİTTİ 5 YAŞINDAKİ OĞLU İLE ŞEHİT OLDU

Alçak saldırıda şehit olan polis Ahmet Gülbahar tayini çıktığı için 5 yaşındaki oğlu Hüseyin Utku Gülbahar ile birlikte mesai arkadaşlarından helallik almak için bölge trafik müdürlüğüne gitmiş ve buradaki patlamada minik Utku ile birlikte şehit olmuştu.

Küçük Utku’nun şehit polislerin arasındaki küçük tabutu cenaze töreninde duygusal anlar yaşatmıştı.

Cenaze töreninde anne Betül Gülbahar, “Utku’mu da babasıyla yan yana koyun. O yalnız çok korkar. Gece bana sarılmadan uyuyamazdı. Çok korkar benim kuzum” sözleri yürekleri parçalamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir